Symposium i Göteborg: Fiskets kollaps utanför Nordamerika

Fiskets kollaps utanför Nordamerika – Vad kan Sverige och Europa lära?

Fredagen den 11 april 2008 kl 09.30 – 17.00

Fiskesymposium i Göteborg

År 1992 kollapsade världens största torskbestånd utanför Newfoundland. Torsken har ännu inte kommit tillbaka.

Vad händer i våra fiskevatten? Håller fiskbestånden på att försvinna? Kungl. Skogs- och Lantbruksakademien (KSLA) inbjuder till information och diskussion med paneldebatt om Östersjöns fiskeproblematik. Tillståndet i vårt fiskeområde kommer att jämföras med fiskekollapsen utanför Nordamerikas kust. Vad kan vi dra för lärdom av de nordamerikanska misstagen?

Föredragshållare blir bl.a. frilansjournalist och författare Isabella Lövin, vinnare av det stora journalistpriset år 2007 för boken ” TYST HAV”. Utländska föredragshållare blir George Lilly, Dept. of Fisheries and Oceans, Canada; Kevin Friedland, Narragansett Marine Laboratory, USA. Övriga svenska föredragshållare är professor Hans Ackefors, ordförande för EU:s regionala rådgivande nämnd Reine Johansson och professor Sture Hansson.

I paneldebatten deltar föredragshållarna, generaldirektör Axel Wenblad, Fiskeriverket, generaldirektör Lars-Eric Liljelund, Naturvårdsverket samt generalsekreterare Stefan Nyström, Sportfiskarna.

Seminariet hålls på svenska utom de två första föredragen.

Länk

Kungl. Skogs- och Lantbruksakademien

Kommentera

Du måste vara inloggad för att kommentera.