Intendent sökes till FishBase Sverige

Naturhistoriska riksmuseet söker en intendent till verksamheten FishBase vid enheten för vertebratzoologi.

FishBase är en av världens mest omfattande biologiska informationssystem, som producerar och tillhandahåller information om alla fiskarter. Naturhistoriska riksmuseet är medlem i FishBase Consortium och driver en arbetsgrupp som arbetar lokalt med FishBase-frågor.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna utgörs huvudsakligen av planering och genomförande av symposier, rapportskrivning, kvalitetskontroll av data i FishBase, deltagande i möten utomlands, framtagande av information, bildhantering, PR samt uppdatering av databasen. Arbetet innebär även undervisning och fältarbete samt forskning och utveckling för att lösa systematiska problem. Arbetsspråken är svenska och engelska. Vi arbetar i MS Windowsmiljö med företrädesvis öppenkällkod-mjukvara men även med andra MS Windowsbaserade system och program.

Kvalifikationer

Du har en akademisk examen i biologi, eller motsvarande utbildning, med inriktning på fiskforskning, företrädesvis systematisk fiskforskning. Du har erfarenhet av molekylärsystematisk teknik och analys. Goda kunskaper i engelska, i både tal och skrift, är ett krav och ytterligare språkkunskaper är meriterande. Du bör ha erfarenhet av internationellt samarbete. Erfarenhet av databaser, webbpublicering, statistikprogram, fylogenetisk programvara, nukleotidanalys och programmering är meriterande.

 

Personliga egenskaper

Du är serviceinriktad och har lätt för att skapa och underhålla kontakter både i samhället och i forskarvärlden. Du har god organisationsförmåga och lätt för både självständigt och gruppbaserat arbete.

 Tillträde snarast. Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid. Vi tillämpar sex månaders provanställning.

 Upplysningar om tjänsten lämnas av Sven O Kullander.  Fackliga företrädare är Bodil Kajrup, SACO-S och Yvonne Arremo, ST. Samtliga nås på telefonnummer 08-519 540 00.

 Ansökan med personligt brev samt CV, märkt med dnr 33-893/2011, skickas till rekrytering@nrm.se eller till Naturhistoriska riksmuseet, Box 50007, 104 05 STOCKHOLM, senast den 23 januari 2012. Betyg och övriga handlingar tas med vid eventuell intervju.

 Officell utlysningstext finns på Naturhistoriska riksmuseets webbplats

Kommentera

Du måste vara inloggad för att kommentera.